joi, 27 noiembrie 2008

Despre diferentele de pret si alte chestii

I.
Astazi, pentru ca si asa mi-am luat concediu pana pe 2 decembrie, am zis sa dau o tura pana la Szeged si sa salvez economia Ungariei de la colaps prin cumpararea unor produse unguresti. Asta si din cauza faptului ca ma saturasem sa fiu furat la casa prin diferenta intre pretul afisat si platit la magazinele din Timisoara. Ei bine, am descoperit ca se practica si la ei, dar daca le faci dovada diferentei de pret nu stau sa sune un prieten, sa vedeti ca, sa etc, ci pur si simplu isi cer scuze si iti dau dreptate. Deci, se intampla si pe la cei mai civilizati.
II.
La iesirea din Szeged spre Timisoara se toarna ceva asfalt pe un sens de mers. Coada de masini de cativa kilometrii, organizata, frumos, etc. Cand vezi pe cineva ca depaseste coloana... vezi mai de aproape celebrii Angel Eyes, stii ca este un BMW, trece pe langa tine... surpriza... COCALAR IMPUTIT CU NUMERE DE TM SAU AR.
III.
Care e diferenta intre dealerii de anvelope Marso din Timisoara si Marso din Szeged. Niciuna. Si din pacate nu in sensul bun. Marso Timisoara: suni, intrebi de o dimensiune si un tip de cauciuc, stati sa cautam, da, avem costa 190 lei. Uraa, vin maine cand se deschide si le iau. Ei bine, vin maine sa le iau si surpriza, da... le avem pe calculator dar nu le avem de fapt... stati sa vedem, avem alte cauciucuri pe aceeasi dimensiune dar costa 275 lei. Nasol, nu le iau acum, nu am banii la mine oricum si ma gandesc ca oricum ma duc pana la Szeged si caut acolo. Ma duc la Marso Szeged... avem costa 16000 de forinti... uraa... le iau acum. Scot cardu, da sa-l treaca prin POS, da stati ca abia maine vi le dam. Deci neseriosi din fisa postului.

Asta e tot pe moment

Niciun comentariu: