miercuri, 18 noiembrie 2009

Un pic de aritmetica

Un articol din evz de azi despre un sport la care ne dovedim din ce in ce mai slabi pe an ce trece m-a facut sa ma gandesc la cunostintele de aritmetica pe care le poseda unii jurnalisti. Adica ma refer la asta:

"Cu doar trei puncte acumulate în şase partide jucate în Grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2010, Guineea a încheiat pe locul trei, după Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi Malawi. Ivorienii vor merge la turneul final din Africa de Sud, în timp ce celelalte două formaţii li se vor alătura "elefanţilor" la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care va avea loc la începutul anului viitor. "

Ce nu inteleg eu e cum poti sa termini pe locul 3 cand esti in urma altor 3 echipe... o fi 3 bis ca la numerele de case... Pe site-ul FIFA scrie 4, da nah, aia poate au invatat sa numere... Dar poate la calculele astea suntem si noi pe un loc mai in fata, atat in competitiile FIFA cat si UEFA. Poate ca suntem chiar calificati... poate ar fi cazul sa iesim in strada sa sarbatorim... uraaaa, m-a facut fericit...

Niciun comentariu: