luni, 27 aprilie 2009

Impresii de mini-vacanta

De ce mini... pentru ca a durat doar 4 zile. Dar a fost excelenta. Deci, am fost impreuna cu familionul la Oroshaza. Am facut o rezervare la un hotel aici in Timisoara, dupa care ne-am deplasat acolo. Cazarea pentru toti a fost 150 de euro pentru 3 zile. Nu a fost foarte ieftin, dar nici foarte scump. Am aflat de la altii cu care ne-am intalnit acolo ca puteam gasi si cazare la 30 de euro pe zi, doar ca destul de departe de strand, la fel cum puteam gasi cazare tot la 50 de euro pe zi tot la fel de departe de strand. Asa ca pretul este, sa zicem, corect. Hotelul arata destul de bine... nu am ce sa ma plang. Camera, cu 4 paturi a fost mare, chiar prea mare pentru noi 4, am realizat ulterior ca daca ar exista camere cu 3 paturi si la un pret mai mic... pentru noi ar fi mult mai bine. Dar sa trecem peste capitolul preturi... Hotelul era foarte aproape de strand, in plus era situat in apropierea lacului. Ne uitam dimineata pe geam si vedeam fazanii in campul de vis-a-vis. Ce e drept mai vedeam si un trenulet care trecea din cand in cand prin fata geamurilor noastre, dar gratie grosimii acestora, nu era de loc deranjant. Am facut mici plimbari in jur si totul era frumos si curat. La strand, lume putina, doar era saptamana de lucru, nu weekend, asa ca ne-am simtit OK. Ce mi-a placut a fost ca daca ma duceam intr-un bazin cu cel mic, si eram numai noi doi acolo, in clipa in care intram, unul dintre supraveghetorii de serviciu porneau imediat toate instalatiile din bazinul respectiv. Chiar daca stateam numai 5 minute in respectivul bazin. Asa ca am stat cam 6 ore pe zi numai in apa. Nu e prima data cand mergem acolo, asa ca stiam ca e curat si avem toate facilitatile necesare, nu are sens sa mai laud inca o data toata chestia asta. Singurul lucru care a fost oarecum deranjant a fost mancarea care a fost foarte sarata... indiferent ce am fi luat, tot sarat era. Deci nu cred ca e prea bine pentru cardiaci sa se aventureze mai mult de 2 zile pe acolo. 
Ideea era ca discutand cu alte familii de romani cu care ne-am intalnit acolo despre subiectul de ce la noi nu se poate face asa ceva, am ajuns la o concluzie. Prima concluzie a fost ca daca s-ar face, in primele 2 saptamani s-ar fura absolut tot ce poate fi miscat din loc. Atat de rasa conlocuitoare cat si de romani. Fiindca asa e obiceiul. In al doilea rand, in momentul in care s-ar deschide un astfel de loc, a doua zi ar incepe sa se perinde pe acolo toate institutiile de control ale statului, garda financiara, sanepidul, pompierii si toti ceilalti care ar simti ca este rost de capusat o afacere. Si chiar daca nu ar avea nimic, sau mai nimic de reprosat, ar incerca sa suga cat mai mult de la cel care a avut "tupeul" sa faca o astfel de investitie. Deci, am concluzionat ca sau la ei nu e coruptia chiar asa de mare - desi daca ne amintim bine evenimentele de acum 2 ierni de la Budapesta ... -  sau ca la noi nu e nimeni suficient de nebun sa faca asa ceva. 
Din pacate, dupa experienta asta mai lunga - anterioarele iesiri au fost de dimineata pana seara - am ajuns sa cred ca Brucan era optimist cand zicea ca suntem cu 20 de ani in urma, chiar daca poate la momentul respectiv el se referea la vestul "indepartat". Mi se pare ca suntem la cativa ani buni in urma si de vestul din vecinatatea imediata....

Niciun comentariu: