miercuri, 29 octombrie 2008

Criza financiara

Nu, nu sunt un specialist in domeniul finantelor, nu am pregatire de specialitate. In plus, asa cum am scris intr-un post anterior am contractat de curand un credit (ne-ipotecar) in lei ca sa imi pot lua o masina noua. De aceea urmaresc ce mai scriu unii - altii despre criza mondiala. 

Si asa am ajuns aici. Bineinteles ca nu imi convine sa vad ca unii zic ca suntem pe marginea gaurii si privim in negrul din ea. Dar pe de alta parte ma gandesc... ei zic: America isi revine din criza... hmm... Dupa aia, asa cum fac mereu mai citesc si comentariile la articol si gasesc chestia asta. Pur si simplu m-a pufnit rasul. Si totul m-a dus cu gandul la un sketch vechi - cred ca era al Divertis-ului -  cu Zvonacul si Raspandacul, precum si la un ziar ce circula prin Politehnica cand eram eu student si se numea Raspandacul Tehnic. 

E clar ca daca cineva care se numeste "CIA din umbra" asa cum pomeneste Hotnews in articol zice ca suntem pe duca, ca o sa se duca dracului la vale si leul si toata economia nationala si ca banii care i-am imprumutat eu vor trebui platiti si de nepotii mei din cauza maririi exorbitante a ratelor, te cam ia cu transpiratie. Si daca mai zici si la altul si la altul si la altul etc (asta imi aminteste de o caricatura care am vazut-o pe un alt blog - scuze autorului ca nu mai imi amintesc cine era - despre cum s-a dus bursa de pe Wall Street - ce acu Excel .. Sell etc) atunci toata lumea intra in panica. Nu zic ca nu se fac prostii enorme pe banii publici la noi si ca BNR pastreaza o asemenea liniste de se aude dobanda cum creste, dar nu cred ca dracul e asa de negru cand citesc al doilea post, cel de la atlanticreview.org, in care aceeasi "CIA din umbra" bate campii pe niste teme de s-ar indoi babele la sezatoare de ras... 

Asa ca eu zic sa fim optimisti... om vedea noi ce ne aduce viitorul

Niciun comentariu: